vindu

De beste glass typene for enhver rom

DE BESTE GLASS-TYPENE FOR ENHVER ROM

Det er mange typer vindusglass og annet spesialisert glass som er tilgjengelig i dag

velux-takvindu-2-1200x800

Hovedsoverom

Dobbeltglass

Det doble glasset består av to eller flere glassplater som er satt sammen til en enhet med mellomrom mellom glassene. Takket være dagens teknologi er hulrommet fylt med Argongass, noe som har bedre varmetekniske egenskaper enn luft. På den ene siden reflekterer materialet bort den infrarøde varmen om sommeren, noe som er med på å kjøle rommet. På den andre siden holder materialet varmen i vintersesongen, slik at du får varme i ditt rom .

Laminert glass

For å få den høyeste beskyttelsesgraden, kan du velge laminert glass. Den er produsert ved å binde sammen to eller flere glassplater med et plast i mellom, vanligvis PVP. På grunn av sin seighet brukes glasset for å styrke sikkerheten, da det kan hindre innbruddstyver fra å komme inn i huset. Sist men ikke minst er den tilgjengelig med multilåsmekanismer.

velux-takvindu-med-barn-min-1200x800

Barnerom

Herdet glass

Denne typen sikkerhetsglass passer godt til barnas rom. Sikkerhetsfunksjonene sørger for at små barn holder seg unna skader. Herdet glass er slagfast og reduserer dermed sjansene for skader. Den er laget av vanlig glass som herdes betydelig gjennom prosessen med oppvarming og rask kjøling. Ved kraftig støt knuses glasset i små biter uten skarpe kanter. Glasset er 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass, noe som gjør det til det ideelle valget for barnerommet.

Untitled-2-min

STUE

Glassmaleri og klart glass

Denne typen glass brukes mye til estetiske formål, ofte oppdager vi denne typen i gamle bygninger. Glassmaleri/fargedeglass finnes i kirker, begravelsesbyråer og museer. Når de er montert hjemme hos deg, tillater den rikelig mengde med lys, samtidig som det ivaretar personvernet ditt. For bordplater bør du bruke klart glass.